C3s kaffekvarn är vald till bäst i sin priskategori av ett danskt magasin

C3s kaffekvarn är vald till bäst i sin priskategori av ett danskt magasin

C3 Coffee Grinder 30-30697
C3s kaffekvarn blev vald till bäst i sin priskategori och till den näst bästa kaffekvarnen totalt av alla kaffekvarnar i
Søndagsavisen. Totalt testades sju stycken olika kaffekvarnar, två av dem är billigare då de maler med hjälp av knivar och de andra fem är traditionella kaffekvarnar som använder malskivor. C3s kaffekvarn fick betyget fyra av sex stjärnor.  

Testet utfördes av Katrine Buhl Eriksen som är kaffemästare och barista hos Baresso Coffee i Danmark.  Alla kaffekvarnarna har bedömts enligt kriterierna hur de maler grovt och finmalet kaffe, hur snabbt de maler samt hur lätta de är att hålla rena. Katrine Buhl Eriksen menar nämligen att det även är viktigt att hålla sin kaffekvarn ren då kaffebönorna efter ca två veckor tappar i smak. Ligger det då kafferester kvar i kaffekvarnen när du maler nya bönor så kan detta påverka smaken på kaffet.

Omdöme: ”Det är en smart kaffekvarn där du kan ställa in antalet koppar samt så har den 18 olika malningsgrader. Resultatet blir jättebra och har ett lika bra resultat både på grovmalet och finmalet kaffe”

Läs hela artikeln här