Recept på WaffleStix

Waffle 1

Recept på WaffleStix

Traditionen att baka våfflor har en lång historia som kan spåras ända tillbaka till 600-talet och är idag ett säkert vårtecken. Idag finns det olika varianter på våfflor som traditionella hjärtan och belgiska våfflor. Nu lanserar C3 ännu en variant, nämligen WaffleStix, som passar lika bra som mingelmat som till barnkalaset.

WaffleStix grundrecept
Räcker till ca 18 st. WaffleStix

Ingredienser:
2 st. ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
2,5 dl mjölk
1 msk olja, smör eller margarin

Gör så här:
Skilj vitorna från äggulorna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i mjölken, lite i taget till en jämn smet. Tillsätt oljan och äggulorna. Vispa vitorna vita och blanka. Vänd sedan ner dem i smeten, mjukt och lite slarvigt. Hetta upp våffeljärnet. Smöra eventuellt med flytande margarin. Ta ca 1 msk smet per våffellagg och fördela jämt över laggen. Grädda tills de får en gyllenbrun färg.

Serveringsförslag: Fyll hålen med valfri sylt och spritsa över lite grädde. Dekorera gärna med chokladsås och ett körsbär.

Recept och foto är framtagna i samarbete med littledessert.se.

Fler recept hittar du i den medföljande receptfoldern som följer med din WaffleStix Maker där även 36 stycken dekorationsflaggor medföljer.