Att brygga kaffe med en perkolator är en rofylld stund i vardagen. Med rena smaker, varm arom och tidlös design blir fikapausen något mer – något som passar perfekt i det nordiska hemmet. Här visar vi dig hur du gör, steg för steg.
Att brygga kaffe med en perkolator är en rofylld stund i vardagen. Med rena smaker, varm arom och tidlös design blir fikapausen något mer – något som passar perfekt i det nordiska hemmet. Här visar vi dig hur du gör, steg för steg.
Hur många skopor du använder i förhållande till mängden vatten beror på hur starkt du vill ha ditt kaffe. Prova dig fram med olika mängder för att hitta din smak. Vi rekommenderar att du använder så kallat "prezzo-malet" kaffe (något grövre malning) för att minska mängden sump i kaffet. Sätt på locket på kaffekorgen.
Fyll kannan med kallt, friskt kranvatten. Det är enkelt att se hur mycket vatten du häller i – det finns nivåmarkeringar både på insidan av den rostfria kannan och på utsidan av handtaget, så du alltid vet hur många koppar du brygger.
A. Placera stigröret i botten av kanna
B. Placera kaffefilterbehållaren på stigröret
C. Fyll på kaffe
D. Sätt på filterlocket
F. Sätt på locket på perkolatorn
A. Ställ kannan på basplattan (elbasen)
B. Tryck på strömbrytare. Bryggningen startar.. .